viernes, 5 de julio de 2013

Benvingut al blog del Pressupost Participatiu d'Esplugues!
Com a procés viu i en construcció, posem a l’abast de la ciutadania una eina de comunicació constant i bidireccional amb l’objectiu de dotar al procés del màxim de transparència possible. En aquest blog trobaràs informació periòdica dels avenços del procés:
- Actes i esdeveniments programats
- Documentació relacionada amb el procés
- Resultats dels Grups de Treball
- Resultats del procésQuè has de saber sobre el Pressupost Participatiu a Esplugues?

Els pressupostos participatius són processos de debat i consulta mitjançant els quals la ciutadania valora i posteriorment decideix de manera col·laborativa com invertir una part dels recursos econòmics municipals.

A Esplugues, aquest any decidirem el destí d’aproximadament 150.000 euros destinats a inversions per exemple en l'espai públic, en equipaments municipals d'acció social i ocupació, de caire cultural, esportiu o juvenil. Aquesta suma representa el 10% dels pressupost dedicat a inversions públiques.

Es tracta d'un procés obert a tothom, qualsevol persona major de 16 anys hi pot participar sempre i quan s'adapti al marc organitzatiu i la metodologia que regula l'espai de diàleg i de decisió. En aquest espai es debatran propostes i assumptes d'interès general i comunitari.

L'objectiu d'aquesta pràctica de democràcia participativa és facilitar a la població l'oportunitat de compartir, debatre i decidir sobre les actuacions necessàries al municipi aportant l’experiència i el coneixement directe del dia a dia. A la vegada, es tracta de fer un exercici de transparència per part de l'Ajuntament donat que serà un espai on els ciutadans/es podran conèixer i decidir on van a parar una part dels recursos públics. També es una pràctica que permet aconseguir un ús òptim dels recursos municipals. Conèixer les necessitats reals de la població pot portar a aconseguir que el repartiment de recursos obeeixi a aquestes necessitats reals, i per tant, pot contribuir a que s'utilitzin millor els recursos públics.

Què has de fer per participar-hi?

Pots formar part del grup de persones que finalment decidirà quines propostes transformaran la ciutat. Pots apuntar-te a través del telèfon gratuït 900 30 00 82 o bé a través de l'adreça de correu electrònic pressupostparticipatiu@esplugues.cat, indicant el teu nom i telèfon. Ens posarem en contacte amb tu.
Si no pots participar dels grups de treball i tens idees per millorar la ciutat, transforma-les en propostes i escriu-les en l'imprès que trobaràs als Punts d’Atenció al Ciutadà o omplir el formulari que trobaràs en aquest mateix web (marge dret) 

Només queda per saber si, com a ciutadà o ciutadana d’Esplugues, vols formar part i exercir el teu dret a participar.  Ara bé, exercir aquest dret implica una voluntat per fer-ho possible i passar a l’acció. Ajuda’ns a que aquesta sigui una experiència positiva que puguem i vulguem repetir!

1 comentario: