martes, 3 de diciembre de 2013

JA TENIM PROPOSTES!!La passada setmana, els quatre Grups de Treball van arribar al final del camí. Més i mig de debats, aportacions i deliberacions han portat a una proposta final i ara sí, cada Grup presenta la seva llista d’accions a desenvolupar pel Pressupost Participatiu. Serà la Taula de Pressupost Participatiu, amb representació ciutadana, política i tècnica, la que prendrà la decisió final i escollirà quina o quines propostes es tiraran endavant segons els recursos disponibles. Però això no serà fins al 10 de desembre. Fins aquest noment, només ens queda esperar pacientment i això sí, conèixer quines són les propostes aportades pels Grups de treball.

Coneguem amb més detall les primeres propostes de cada Grup:


  • Grup 1. Aparells urbans de salut: mobiliari urbà dissenyats per realitzar exercici físic a l'aire lliure i a l'espai públic. Concebuts per aquest ús garanteixen la seguretat, accessibilitat i idoneïtat dels aparells i exercicis que s’hi realitzen, treballant de forma homogènia tot el cos. Col·locats a places i parcs de tota la ciutat, els aparells urbans de salut estan especialment dirigits a adults i gent gran. 
 
  • Grup 2. Estandarització de ressalts: actualment la ciutat compte amb un gran nombre de ressalts a l’asfalt com una mesura per disminuir la velocitat del transit rodat. La proposta preveu l’adaptació d’alguns d’ells segons la norma del Ministerio de Fomento i que té en compte la disminució de la pendent, la millora de la senyalització i la utilització de pintura no lliscant.  
 
  • Grup 3. Horts urbans: petites parcel·les a l’espai urbà, en les quals es poden conrear hortalisses i verdures, però també plantes aromàtiques i de flor de temporada. Poden tenir importants valors socials entre les persones que hi participen, ja que els permeten ocupar el seu temps, afavoreixen la creació d'un teixit de noves relacions i milloren la seva qualitat de vida mitjançant una activitat física molt positiva per a la seva salut. També tenen un alt valor educatiu i ambiental per a la ciutat, ja que esdevenen nous espais verds públics en els quals l'horta és la protagonista. 
 
  •  Grup 4. Adaptació espai de coworking: condicionament d’un espai per emprenedors (oficines) que pot propiciar una manera de treballar on varis professionals independents de diversos sectors comparteixin un mateix espai de treball (amb característiques similars a les d'un cafè) on es fomenta la col·laboració, el treball en un espai comunitari i multidisciplinari, i el networking.

No hay comentarios:

Publicar un comentario