jueves, 3 de julio de 2014

Tornen els pressupostos participatius a la ciutat d'Esplugues!

Per segon any consecutiu, l'Ajuntament d'Esplugues promou la participació ciutadania a través del Pressupost Participatiu. S'inicien de nou les sessions per decidir on van a parar una part dels recursos públics.

Edició 2015
Després de l'experiència satisfactòria de l'any passat, tornem a necessitar de la vostra participació per dur-ho a terme. A Esplugues, aquest any decidirem el destí d’aproximadament 180.000 euros destinats a inversions comunitàries i d'interès general, com ara en l'espai públic, en equipaments municipals d'acció social i ocupació, de caire cultural, esportiu o juvenil.

L'objectiu d'aquesta pràctica de democràcia participativa és facilitar a la població l'oportunitat de compartir, debatre i decidir sobre les actuacions necessàries al municipi aportant l’experiència i el coneixement directe del dia a dia. A la vegada, es tracta de fer un exercici de transparència per part de l'Ajuntament, ja que serà un espai on els ciutadans/es podran conèixer i decidir on van a parar una part dels recursos públics. També es una pràctica que permet aconseguir un ús òptim dels recursos municipals. Conèixer les necessitats reals de la població pot aconseguir que el repartiment de recursos obeeixi a aquestes necessitats reals, i per tant, pot contribuir a que s'utilitzin millor els recursos públics.

Com participar?

Es tracta d'un procés obert a tothom, hi pot participar qualsevol persona major de 16 anys que estigui interessada i visqui a esplugues. Per fer-ho només t'has d'inscriure a través del telèfon gratuït 900 30 00 82 o bé per correu electrònic pressupostparticipatiu@esplugues.cat, indicant el teu nom i telèfon. Ens posarem en contacte amb tu per donar-te més detalls!.

A més, a finals del mes juliol tindran lloc les presentacions públiques de la iniciativa i serà un bon moment per solucionar dubtes i acabar de convéncer als indecisos. Aquestes sessions informatives seran els dies:

23 de Juliol a les 19h al Casal de Cultura Robert (Angel Guimerà, 38)
24 de Juliol a les 19h  a l'Edifici Cadí (Verge de la Mercè, 57)

T'agradaria poder participar en les decisions que afecten el teu dia a dia? Aquesta és una bona oportunitat per exercir el teu dret com a ciutadà i ciutadana. 

 

Ara bé, exercir aquest dret implica una voluntat per fer-ho possible i passar a l’acció. Les experiències anteriors auguren molt bons resultats! Participa-hi!

 

Aquí pots veure l'experiència dels Pressupostos Participatius 2014 

 
No hay comentarios:

Publicar un comentario